Destia ja Hirttämättömät pitävät tiet ajettavassa kunnossa

Hirttämättömät tekee Infra- ja rakennusalan ammattilainen Destia Oy:lle teiden kunnossapitotöitä Pielaveden alueella. Pääpaino on talvikunnossapidossa, johon kuuluu pääteiden auraus, suolaus ja liukkauden torjunta. Kesällä on joitakin pienimuotoisia kunnossapitotöitä, kuten kevätaikaan soran ajoa.

Destia Oy hoitaa aliurakkasopimukset eri tieosuuksille. Hirttämättömien koneistoa näkee talvikunnossapitopuuhissa Itä-Länsi-suunnassa kulkevan kantatie 77:n varrella, Pielavedeltä Keski-Suomen rajalle. Destian työmaapäällikkö Markus Wallin on ollut tyytyväinen Hirttämättömien työnjälkeen ja kommunikointi urakoitsijan kanssa on ollut vaivatonta.

– Hirttämättömät hoitavat myös alemman luokan tiestön talvikunnossapitoa toisella kuorma-autolla. Olemme olleet tyytyväisiä talvikunnossapitoon ja sen työnjälkeen. Me soitellaan suoraan Nikolle, niin asiat hoituu, Wallin mainitsee.

Urakkakilpailutuksessa rahan rinnalla ratkaisee myös laatu ja kyky vastata tiettyihin vaatimuksiin. Hommat hoituvat myös viikonloppuisin. Vaikka Hirttämättömät tekee hommia alihankintana Destialle, on asiakkuus tiivistä tiimityöskentelyä.

– Kommunikaatio on pelannut hyvin. Meillä on laatuvaatimukset ja niiden mukaan pitää toimia. Nämä työt pitää hoitua niissä raameissa.

Kesällä 2020 Hirttämättömät asensivat kaksi linja-autokoppia Pielavedelle ja homma hoitui avaimet käteen -periaatteella. Ympärivuotisten urakoiden lomassa on tehty myös pienempiä urakoita, kuten päätierumpujen vaihtoja, avo-ojituksia ja muita kaivinkonetöitä. Monipuolinen kalusto ja palveluvalikoima on taannut tämänkaltaiset kokonaisuudet. Teiden kunnossapitoon kuuluu kesäisin myös tienvarsien raivaus. Joka vuosi teiden varret raivataan kahteen metriin asti ja laajemmalta alueelta raivaus tehdään kolmen vuoden välein. Tätä työtä Hirttämättömät ovat tehneet muutama vuosi sitten

Alun perin Hirttämättömien yhteistyö Destian kanssa alkoi yhden traktorin ja miehen voimin talvikunnossapidon puolella, mutta nykyään vakiona töihin kuuluu kaksi aurauslinjaa, eli kaksi kuorma-autoa lisäksi muuta kalustoa mahdollisten lisätöiden osalta.